Vikingkniven- Heimdallŕ

999kr 450kr

 

NB: Kniven er satt inn med litt olje, for at stålet skal holde seg best mulig. Det er bare å tørke det av når du mottar kniven. Desom du skal ha kniven liggende i sliren over lengre tid så anbefaler vi at du bruker litt olje på bladet.

Ev av de dårligste måter, og dessverre ganske vanlig måte å oppbevare kniver på, er at man kaster de løst i en skuff sammen med andre kniver. Hver gang man trekker i skuffen, eller roter rundt for å finne ting, vil kniveggen kakke borti annet utstyr som er laget av stål eller annet hardt materiale, og den stakkars tynne kniveggen blir ille tilredt. I tillegg er det jo også en stor fare for at man kan skjære seg stygt på løskniven i skuffa.

Kniver skal også oppbevares tørt. Selv om det heter rustfritt stål, så ruster stålet ved langvarig fuktighet. Spesielt viktig er det å tenke på dette dersom du har en tollekniv med en lærslire. Etter en lang og fin tur i fuktig vær så er det lett å glemme kniven i den fuktige slira. Blir kniven liggende slik lenge, så er det en stor sjanse for at du møter et brunt rustent (rustflekkete) blad neste gang du skal bruke kniven. Ta derfor kniven ut av slira og tørk begge godt før du legger dem vekk for langre tids oppbevaring.

På lager