Jerky er magert kjøtt som er blitt trimmet av fett, kuttet i strimler, og deretter tørket for å forhindre ødeleggelse. Normalt inkluderer denne tørkingen tilsetning av salt for å forhindre at bakterier utvikles på kjøttet før det er fjernet tilstrekkelig fuktighet. Ordet «jerky» er hentet fra Quechua word ch’arki som betyr «tørket, saltet kjøtt». Alt som trengs for å produsere grunnleggende «jerky» er en tørketrommel med lav temperatur, og salt for å hemme bakteriell vekst.
Moderne produsert jerky blir normalt marinert i krydder eller væske, og tørkes, dehydrert eller røkt med lav varme (vanligvis under 70 ° C). Noen produktprodusenter finmaler kjøtt, bland i krydder, og press kjøttpastaen i flate former før tørking.
Jerky er klar til å spise og trenger ingen ekstra forberedelse. Den kan lagres i flere måneder uten kjøling. Når proteinet til fuktighetsinnhold er korrekt, blir det resulterende kjøttet herdet eller konservert.
Beef Jerky Original
Per 100 g
Energy: 1165 KJ / 275 Kcal
Fat: 4,0 g
of which saturated fat: 1,8 g
Carbohydrate: 18,8 g
of which sugar: 16,5 g
Protein: 41,0 g
Salt: 5,6 g
Omtaler
Det er ingen omtaler ennå.