Focaccia i stor langpanne

Denne oppskriften har vi “lånt” fra Trines Matblogg http://trinesmatblogg.no/

 

Dette er en meget god oppskrift på foccacia, men vi mener likevel at man skal være enda mere raus med olivenolje. Da synes vi resultatet blir enda bedre.

Ingredienser deig:

50 g fersk gjær (eller 1 pose tørrgjær)
1 liter vann
6 ss olivenolje
2 liter hvetemel
1 ts salt
1 ts sukker

Ingredienser garnityr:

Olivenolje
Flaksalt
Frisk eller tørket rosmarin

Løs gjæren opp i lunkent vann. Tilsett olivenolje, salt og sukker. Elt inn hvetemel. Deigen skal ha en ”tykk grøtaktig” konsistens. Tilsett litt olivenolje helt mot slutten slik at den smører seg rundt deigen. Dekk bollen med plastfilm og sett til heving ca 30-40 min, til dobbel størrelse.

Hell deigen over i en smurt eller bakepapirkledt stor langpanne. Klapp deigen til den dekker formen. La brødet etterheve under plast i ca 20-30 min. Prikk hull i deigen med fingrene. Ha eventuelt litt av oljen på fingeren så slipper du deigkliss på fingrene. Ringle litt olivenolje over det ferdighevede brødet og dryss over flaksalt og eventuelt rosmarin.

Stek på nederste/nest nederste rille i varm stekeovn 225 grader (over- og undervarme) i 30-40 min. Avkjøl på rist.

Brødet kan smaksettes etter ønske, feks med soltørkede tomater og sorte oliven, eller en urteolje. Brødet egner seg ypperlig å fryse ned, og man kan gjerne fryse ned brødet i stykker tilsvarende ca. 2 porsjoner. La det tine opp før en varmer det 3-5 minutter på 200 grader i varmluftsovn.

Enkelt og utrolig godt!