Tyrkiske boller

Oppskrift hentet fra Inopa, en av våre leverandører.

Ingredienser:

16 dl hvetemel…
6 dl lunket melk
3 egg ( en eggeplomme skal brukes til å pensle bollene med)
3 ss sukker
1.5 ts salt
1 pk tørr gjær
2 dl olivenolje

Med denne oppskriften får du 2-3 brett med boller. Avhengig av hvor store du lager bollene.

Bland alt det tørre sammen (hold litt hvetemel igjen).
Ha i litt og litt lunken melk og olivenolje, og kna deigen godt. Det skal være en myk deig men jo mer du jobber jo bedre blir den. Ha i resten av hvetemelet etter behov. La deigen heve til dobbel str(ca 1t). Kna deigen godt og rull ut boller. Pensle bollene med pisket eggeplomme og la de stå 20-30 min til etterheving. Stekes ved 175 C i forvarmet ovn til de er gyllenbrune (ca 15 min)

Bollene kan godt fylles med fetaost og persille, da har du deilige boller til lunsj

Afiyet olsun!  Velbekomme!